+45 75 27 92 44
Man - Fre 9-18
Lør 9-20 Søn 9-15

Blåvand er et attraktivt ferieområde for familier med hund

Når familien skal på ferie i sommerhus, skal hunden også med. Hos Blåvand Sommerhusudlejning finder I masser af sommerhuse, hvor I må have hunden med på ferie. Blåvand byder på skønne naturomgivelser for hunde samt to herlige hundeskove i området.

Jeres hund vil nyde at komme med på ferie i et sommerhus. Her virker omgivelserne hjemlige, den kan være sammen med sin familie dagen lang og får masser af nye indtryk. Medbringer I også hundens personlige ting hjemmefra, føler den sig hjemme på ingen tid.

Blåvand indeholder mange sommerhuse, hvor jeres hund også er velkommen. Husene ligger ofte på store grunde, hvor der er plads til at lege med hunden. Hvis I ikke ønsker, at jeres hund skal stå bundet ved sommerhuset, eller I ikke vil holde øje med den hele tiden, når den er ude, så kan I leje et sommerhus med indhegnet grund eller terrasse.

Oplev naturen ved Blåvand med hund

Sommerhuse omgivet af hede, klitter og strand – ved Blåvand kan I opleve smuk natur, når I lufter hunden

Den storslåede natur omkring Blåvand indbyder til gåture med hunden. De daglige lufteture i de naturskønne sommerhusområder er en stor fornøjelse for både hund og herre. Sommerhuse omgivet af hede, klitter og strand ? ved Blåvand kan I opleve smuk natur, når I lufter hunden I kan gå længere ture i det naturskønne klit- og hedeområde, der indeholder et utal af stier og strande, hvor hunden kan snuse rundt og udforske omgivelserne. Der er også mange smukke klitplantager i området, som er oplagte til lange gåture med hunden. De fleste hunde elsker at komme til stranden, og nogle hunde vil endda nyde at tage en svømmetur i Vesterhavet ved Blåvand. Nyd den friske havluft og tag hunden med på en travetur langs vandet, eller gå en tur til Blåvandshuk Fyr om aftenen og se den flotte solnedgang.

Vil I have mere at vide om de forskellige vandreruter i området ved Blåvand og mulige gåture med hunden, så kig forbi hos Blåvand Sommerhusudlejning.

Jeres hund skal holdes i snor over alt i naturen ved Blåvand, både på hede, i skoven og på stranden ad hensyn til dyrelivet. Der er et rigt dyreliv i Blåvand, og selv den mest velopdragne hund, kan finde på at løbe efter en hare eller et rådyr, når jagtinstinktet tager over.

I har dog mulighed for at lade hunden løbe løs på gåturen, så den rigtig kan bevæge sig frit og få masser af motion, hvis I lejer sommerhus om efteråret eller om vinteren. I vinterhalvåret, fra den 1. oktober til den 31. marts, må jeres hund nemlig løbe frit på stranden ved Blåvand. Resten af året skal den føres i snor.

Hundeskove ved Blåvand

I kan også besøge en af hundeskovene ved Blåvand, hvor hunde altid må løbe løs.

Ikke langt fra Blåvand Strand ligger Oksby Klitplantage, hvor I finder en indhegnet hundeskov på ca. 3 ha. Hundeskoven blev indviet i 2011, og her kan I gå en hyggelig tur uden snor på hunden. Jeres hund kan gå på opdagelse og møde andre hunde, den kan lege sammen med. Tæt ved hundeskoven er der både et grillhus og en skovlegeplads. Hundeskoven besøges tit af to- og firbenede feriegæster fra området, der nyder frihed uden snor. Der er adgang til hundeskoven fra Blåvandvej i Oksby.

I kan også besøge den indhegnede hundeskov i Ål Plantage ved Oksbøl lidt nord for Blåvand. Den populære og meget besøgte hundeskov er 19 ha stor. Her kan I gå en tur i et afvekslende landskab med skønt skovområde, vandløb og store, åbne arealer. På p-pladsen ved hundeskoven er der borde, bænke og toilet. Der er også en naturlegeplads i forbindelse med hundeskoven. Med disse faciliteter er hundeskoven i Ål Plantage ved Blåvand et dejligt udflugtsmål for hele familien. Her kan I hygge og boltre jer sammen med jeres hund. Oksbøl hundeskov i Ål Plantage ligger tæt på Vandrehjemmet og der er adgang fra Præstegårdsvej.

Tag hunden med på udflugt

Hunden må ikke efterlades alene i sommerhuset, og på varme sommerdage er det en dårlig idé at efterlade hunden i bilen, der hurtigt for varm. Der er heldigvis masser af seværdigheder og forlystelser, hvor I kan have hunden med.

I Blåvand er der en zoologisk have, hvor jeres hund er velkommen, hvis den er i snor. Blåvand Zoo er bestemt et besøg værd, her kan hele familien få en hyggelig dag sammen med dyrene. I kan møde de majestætiske hvide løver, hyæner, los, kænguruer og zebraer. Der mange klappedyr i Blåvand Zoo, så I kan komme helt tæt på nogle af dyrene.

Det tager ca. en time at køre fra Blåvand til LEGOLAND, så det er oplagt at bruge en dag af ferien ved Blåvand til et besøg i den store forlystelsespark, hvor der er leg og underholdning for hele familien - og hunden må selvfølgelig gerne komme med. I LEGOLAND kan I få udleveret gratis hømhøm poser, og der er skåle med frisk vand til hunden.

Knap 100 km fra Blåvand ligger Givskud Zoo, hvor I kan tilbringe en skøn dag sammen med jeres hund. Der er forskellige områder i Givskud Zoo, hvor det ikke er muligt at tage hunden med, fx i indhegningen med løver. Her er det til gengæld muligt at få hunden passet, mens I kigger på løverne.

På Fanø, den nordligste ø i Vadehavet, finder I charmerende byer og masser af skøn natur, og I kan sagtens tage hunden med til Fanø. Det tager ca. en halv time at køre fra Blåvand og til Esbjerg havn. Overfarten med færge til Fanø tager kun 12 minutter. I bør ikke gå glip af et besøg på Fanø, når I er på ferie i sommerhus med hund i Blåvand. Allerede når I kommer med færgen og kan se Nordby på Fanø, kan I fornemme den hyggelige og afslappede stemning på øen. I Nordby er der caféer, spisesteder og butikker med lokale fødevarer og lokal kunsthåndværk, samt gallerier. Byen Sønder Ho på Fanøs sydspids består af gamle, stråtækte huse, og det er som om man træder ind i fortiden, når man slentrer gennem byen. Hundeskoven på Fanø ligger i Fanø Skovplantage. Den er indhegnet og ca. 6 ha stor med stier, der går gennem den varierede natur med lyng og beplantning.